Ημερολογιο

January 2022
MTWTFSS
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Επικοινωνια

Σταθερό Τηλ.:   2130318550
Κινητό Τηλ.:      6972840380


Βιογραφικό

Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 21/08/1975. Η αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τον άνθρωπο και την επιστήμη της ψυχολογίας με οδήγησε στην απόκτηση πτυχίου Ψυχολογίας (B.A) και μεταπτυχιακού στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (M.Sc). Νατάσσα Νικολακάκου Φωτογραφία Η πρακτική μου άσκηση στα πλαίσια του τριετούς μεταπτυχιακού μου στο Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, University of Lavern California περιελάμβανε εξειδίκευση στη συμβουλευτική οικογένειας και στη θεραπεία ζεύγους. Έχω εκπαιδευτεί στη διάγνωση και θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής και κατέχω Diploma in Practitioner Skills for Eating Disorders από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, έχω εξειδικευτεί στο Γνωσιακό – Συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας στα πλαίσια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχω ολοκληρώσει διετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Θεραπεία των Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών από το ΕΠΙΨΥ σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Εκτιμώντας ότι ένας αποτελεσματικός θεραπευτής πρέπει να έχει διευρυμένες εμπειρίες στην άσκηση της συμβουλευτικής θεραπείας και γνώσεις πάνω στη θεωρία της συμβουλευτικής και στις τεχνικές της, επεδίωξα να εκπαιδευτώ και να εξοικειωθώ με τις αρχές των πιο βασικών ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων:

  • Ψυχοθεραπεία και δυναμική ομάδων στον Ελληνικό Οργανισμό Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση.
  • Συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας στο Κέντρο Συμβουλευτικής Εκπαίδευσης.
  • Οικογενειακή και Συζυγική Θεραπεία στο Κέντρο Συμβουλευτικής Εκπαίδευσης.
  • Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Κέντρο Συμβουλευτικής Προσανατολισμού και Εκπαίδευσης (απόκτηση άδειας χορήγησης των ερωτηματολογίων της SHL).
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Κλινική Ψυχοπαθολογία από την Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
  • Εκπαιδευτικό κλινικό σεμινάριο στην Ψυχολογία της Υγείας. Διοργάνωση Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου).
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων Εμψυχωτών Ψυχολόγων Σεξουαλικής Αγωγής-Διαφυλικών σχέσεων. Διοργάνωση του Ινστιτούτου Σεξουαλικής και Ψυχικής Υγείας (Πρόεδρος Dr. Θάνος Ασκητής).

Συμμετοχή σε συνέδρια :

  • Ετήσιο 34ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, 20-24 Μάιου 2008. Εισηγήτρια στη Διεταιρική Συζήτηση «Εξελίξεις στη Θεραπεία του Ευερέθιστου Εντέρου» με θέμα «Οι Ψυχολογικοί Παράγοντες στη Παθογένεση του Συνδρόμου».

Επαγγελματική Προϋπηρεσία

Από το 2005 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο όπου ασκώ ατομική και ομαδική συμβουλευτική σε ενήλικες και εφήβους. Οργανώνω συχνά ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια για το κοινό καθώς και ομάδες στήριξης και ενδυνάμωσης, ενώ συμμετέχω ενεργά σε συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες ως εισηγήτρια.

Από το 2015 διατηρώ συνεργασία με το ιατρικό κέντρο Ιατρόκοσμος και είμαι υπεύθυνη του τμήματος Ψυχοσεξουαλικής Υποστήριξης και Ψυχοθεραπείας.

Κατά το χρονικό διάστημα 2007-2012 υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης στη νευρολογική κλινική του 1ο ΙΚΑ Μελισσίων (πρώην Παπαδημητρίου) με κύρια δραστηριότητα την νευροψυχολογική αξιολόγηση των ανώτερων νοητικών λειτουργιών και τη συμβουλευτική υποστήριξη ασθενών με βλάβες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Για το χρονικό διάστημα 2001 – 2006 υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης του Dr. Θάνου Ασκητή στο Ινστιτούτο Σεξουαλικής και Ψυχικής Υγείας. Παρείχα συμβουλευτική ψυχοθεραπευτική βοήθεια σε εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια. Συμμετείχα ενεργά στην οργάνωση και υποστήριξη της συμβουλευτικής γραμμής σεξουαλικής υγείας, συμμετείχα σε ομάδες μελέτης και έρευνας της ανθρώπινης σεξουαλικότητας καθώς και σε ομιλίες και σεμινάρια που διεξήγαγε το ινστιτούτο για το ευρύ κοινό. Παράλληλα συμμετείχα σε εποπτείες, ατομικές και ομαδικές, υπό τη καθοδήγηση και επιτήρηση του Dr. Θάνου Ασκητή.

Είμαι έγκριτο μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ ΚΑΙ EACH) και επίσημο μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Πανελλήνιου Φορέα Πρόληψης Αγωγής Υγείας.