Ημερολογιο

January 2022
MTWTFSS
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Επικοινωνια

Σταθερό Τηλ.:   2130318550
Κινητό Τηλ.:      6972840380


Συχνές Ερωτήσεις

Ερώτηση 1 : Για ποιο λόγο να απευθυνθώ σε κάποιο ψυχολόγο; 

Υπάρχουν φορές που μπορεί να αντιμετωπίζουμε προβλήματα στη ζωή μας που να φαίνονται ανυπέρβλητα και δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να ξεσπάσουν απροσδόκητα ή να δημιουργηθούν σταδιακά και σιγά σιγά να ισχυροποιηθούν και να μονιμοποιηθούν στη ζωή μας. Κάποιες φορές, τα αίτια που μπορεί να μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο, μπορεί να μας είναι γνωστά ενώ άλλες φορές να παραμένουν κρυφά και δύσκολα στη διερεύνηση τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, μπορεί να αισθανόμαστε μπλοκαρισμένοι και αδύναμοι να ξεπεράσουμε μόνοι μας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που κυριαρχούν στη ζωή μας και δυσχεραίνουν τη καθημερινότητα μας.

 

Ερώτηση 2 : Πως μπορεί να με βοηθήσει η συζήτηση με ένα ειδικό ψυχικής υγείας; 

Η καθημερινή επαφή με επώδυνα συναισθήματα και δύσκολες καταστάσεις μας απομακρύνει από την επίλυση ενός προβλήματος καθώς θολώνει τη κρίση μας και αποδιοργανώνει τη σκέψη μας. Η συζήτηση με έναν ειδικό μπορεί να μας βοηθήσει αλλά και να μας ανακουφίσει.  Η στήριξη, η καθοδήγηση αλλά και η ενδυνάμωση που μπορεί να μας προσφέρει ένα θεραπευτικό πλαίσιο οδηγούν στη κατανόηση αλλά και στην εμβάθυνση των θεμάτων που μας απασχολούν. Η επαφή με τον εξειδικευμένο ψυχολόγο μας φέρνει σε επαφή με τα συναισθήματα μας και μας βοηθάει στην αποσαφήνιση των στόχων μας.

 

Ερώτηση 3 : Δυσκολεύομαι να πάρω την απόφαση. Μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιο φίλο μου; 

Το να επισκεφτούμε έναν ειδικό ψυχικής υγείας είναι συχνά μια δύσκολη απόφαση. Μεγαλωμένοι σε μια κοινωνία που, μέχρι πρόσφατα, θεωρούσε την επίσκεψη σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο θέμα ταμπού πολλοί από εμάς εξακολουθούμε ακόμη και σήμερα να απευθυνόμαστε στην οικογένεια μας, στους φίλους μας, ακόμη και σε γνωστούς μας όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα και θέλουμε βοήθεια στην επίλυση του. Διστάζουμε και αναβάλλουμε την επίσκεψη στον ειδικό σύμβουλο, καθώς το να κοιτάξουμε κατάματα την ύπαρξη ενός προβλήματος επιχειρώντας να το καταλάβουμε και ενδεχομένως να το αντιμετωπίσουμε, συχνά φοβίζει καθώς ανατρέπει τις μέχρι τώρα γνώριμες ισορροπίες μας.

Έτσι λοιπόν, παρατηρούμε ότι συνήθως για να φτάσει να χτυπήσει κάποιος τη πόρτα του ειδικού έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που τον απασχολεί, είτε μοναχικά, αναλύοντας ξανά και ξανά το θέμα που τον απασχολεί στο μυαλό του, είτε συζητώντας το με κάποιους ανθρώπους, που όμως δεν καταφέρνουν να τον βοηθήσουν. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα, καταλήγει, σχεδόν πάντα, να είναι η μεγέθυνση του προβλήματος και η συσσώρευση των αρνητικών συναισθημάτων.

 

Ερώτηση 4 : Ποια είναι η μορφή και οι στόχοι της ψυχοθεραπείας;

Μέσω της αλληλεπίδρασης με τον σύμβουλο και της θεραπευτικής σχέσης που δημιουργείται, ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να συζητήσει οτιδήποτε τον απασχολεί και τον προβληματίζει. Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται καταρχήν από εχεμύθεια έχει την δυνατότητα να εξετάσει και να αναλύσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του, να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του και να αλλάξει σε κάποια πράγματα τη ζωή του. Στόχος του θεραπευτή δεν είναι να δώσει ο ίδιος γρήγορες συμβουλές ή λύσεις αλλά να βοηθήσει το άτομο σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια κατανόησης των προβλημάτων του, στη διαμόρφωση καινούργιων στόχων και στην εξέταση εναλλακτικών επιλογών.


Ερώτηση 5 : Για ποια θέματα μπορώ να απευθυνθώ σε έναν ψυχολόγο;

Θέματα για τα οποία συχνά επιζητούμε βοήθεια είναι:

 • Μειωμένη αυτοπεποίθηση και ανασφάλειες
 • Διαχείριση άγχους
 • Κρίσεις πανικού
 • Θλίψη/μελαγχολία
 • Φοβίες
 • Πένθος
 • Προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων
 • Διαχείριση συγκρούσεων
 • Σεξουαλικές δυσλειτουργίες
 • Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία
 • Διαταραχές διατροφής
 • Διαταραχές στον ύπνο
 • Ψυχαναγκασμοί και εμμονές
 • Χρόνιες ασθένειες
 • Εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων
 • Συμβουλευτική γονέων
 • Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού
 • Ανάπτυξη αυτογνωσίας

Όποιο και αν είναι το θέμα που σας απασχολεί βρείτε τη δύναμη να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικού, ιδιαίτερα αν το πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί έχει επίπτωση στη ποιότητα της ζωής σας και στις σχέσεις σας με τους αγαπημένους σας. Διεκδικήστε το δικαίωμα σας να γνωρίσετε περισσότερο σε βάθος τον εαυτό σας, να τον κατανοήσετε, να τον εκτιμήσετε και να δημιουργήσετε μια καλύτερη σχέση μαζί του. Βρείτε το θάρρος να αντιμετωπίσετε παλιές πληγές του παρελθόντος που μπορεί να μπερδεύονται με το παρόν σας, αλλά και τη δύναμη να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας και να αναγνωρίσετε, να κατανοήσετε αλλά και να αντιμετωπίσετε τους βαθύτερους φόβους σας αλλά και τις πιο βαθιά κρυμμένες επιθυμίες σας.