Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια (BA, MSc)

Νατάσσα Νικολακάκου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η αγάπη μου για την επιστήμη της ψυχολογίας με οδήγησε στην απόκτηση πτυχίου Ψυχολογίας (B.A) και μεταπτυχιακού στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (M.Sc).

Η πρακτική μου άσκηση στα πλαίσια του τριετούς μεταπτυχιακού μου στο Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, University of Lavern California, περιελάμβανε εξειδίκευση στη συμβουλευτική οικογένειας και στη θεραπεία ζεύγους.

Έχω εξειδικευτεί στο Γνωσιακό – Συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας στα πλαίσια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ενώ έχω ολοκληρώσει διετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Διάγνωση και Θεραπεία των Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Εκτιμώντας ότι ένας αποτελεσματικός θεραπευτής πρέπει να έχει διευρυμένες εμπειρίες στην άσκηση της συμβουλευτικής θεραπείας και γνώσεις πάνω στη θεωρία της συμβουλευτικής και στις τεχνικές της, επεδίωξα να εκπαιδευτώ και να εξοικειωθώ με τις αρχές των πιο βασικών ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων (Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας, Οικογενειακή και Συζυγική Θεραπεία, Ομαδική Ανάλυση). Παράλληλα, έχω εκπαιδευτεί στη διάγνωση και θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής και κατέχω Diploma in Practitioner Skills for Eating Disorders από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας.

Προϋπηρεσία

  • Από το 2005 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο όπου ασκώ ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ οργανώνω συχνά ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια για το κοινό καθώς και ομάδες στήριξης και ενδυνάμωσης. Συμμετέχω ενεργά σε συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες ως εισηγήτρια.
  • Από το 2013 διατηρώ συνεργασία με το Ουρολογικό – Ανδρολογικό Ιατρείο του Δρ. Βασίλη Πρωτογέρου και είμαι υπεύθυνη του τμήματος Ψυχοσεξουαλικής Υποστήριξης και Ψυχοθεραπείας.
  • Από το 2007 έως το 2012 υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης στη νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου 1 ο ΙΚΑ Μελισσίων (πρώην Παπαδημητρίου) έχοντας ως κύρια δραστηριότητα τη νευροψυχολογική αξιολόγηση των ανώτερων νοητικών λειτουργιών και τη συμβουλευτική υποστήριξη σε ασθενείς με χρόνια ασθένεια και βλάβες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.
  • Για το χρονικό διάστημα 2001 – 2006 υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης του Δρ. Θάνου Ασκητή στο Ινστιτούτο Σεξουαλικής και Ψυχικής Υγείας. Παρείχα συμβουλευτική ψυχοθεραπευτική βοήθεια σε εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια. Συμμετείχα ενεργά στην οργάνωση και υποστήριξη της συμβουλευτικής γραμμής σεξουαλικής υγείας, σε ομάδες μελέτης και έρευνας της ανθρώπινης σεξουαλικότητας καθώς και σε ομιλίες και σεμινάρια που διεξήγαγε το ινστιτούτο για το ευρύ κοινό.

Ειδικεύσεις

Ατομική / Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Ανάλογα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του ενδιαφερομένου παρέχονται θεραπείες σε ατομικό και ομαδικό επίεπδο.

Θεραπεία Διατροφικών Διαταραχών

Η ψυχολογική προσέγγιση στοχεύει σε μια εξατομικευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση για μια ολοκληρωμένη κατανόηση όλων των παραγόντων που σχετίζονται με θέματα βάρους.

Θεραπεία Σεξουαλικών Διαταραχών

Το sextherapy και η ψυχοθεραπεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στη διάγνωση και θεραπεία των σεξουαλικών διαταραχών.